Search

Find by label

Go

Artist links

Albums by Arne Hiorth

2011-04-28

Review by Terje Mosnes , Dagbladet

ARNE HIORTH: Spennende versjoner og videreføringer av verdens eldste musikk.

I seks år har trompeteren Arne Hiorth holdt på med et prosjekt som i korthet har gått ut på å lage musikk basert på tradisjonelle groover, klapperytmer og vokaltemaer fra San-folket i det sørlige Afrika — verdens eldste urbefolkning.

Med albumet «!Khwa ttu — Music that floats from afar» presenterer han resultatet; original og fascinerende musikk som kan minne om Nils Petter Molværs «Khmer», men Hiorth beveger seg lenger inn i den afrikanske etnisiteten. Han har med seg sangerne Tebogo Tshotetsi og Sepanya Mahlangu, den første fra San-folket, mens gitarist Eivind Aarset, perkusjonist Ottar Nesje, tangentmann Kjetil Bjerkestrand og sanger Oddrun Eikli står sammen med ham om det elektronisk-akustiske lydbildet.

 

Beskrivelser som «strutsedans-groove», «transedans-groove», «protestsang», «vuggevise» og «kallerop mellom bebyggelser» forteller litt om originalmusikkens funksjon i det samfunnet den var og er en levende del av, og den tillempede versjonen som Hiorth presenterer er både spennende i seg selv og nysgjerrighetsvekkende i forhold til den musikalske verdensarven som den springer ut av.

Comments

This article has no comments yet.
(Your e-mail address will only be visible to the editor.)